Persoonlijk contact met onze diëtist

Persoonlijk voedingsadvies
Door middel van het invullen van een driedaags eetdagboek wordt er een persoonlijk voedingsadvies voor u gemaakt op basis van uw eigen eetpatroon en voorkeuren.

Bestel extra contactmomenten

Contactmomenten
Wilt u extra begeleiding bij het afvallen? Via de pagina contactmomenten bestelt u gemakkelijk extra contactmomenten met de diëtist

Gevarieerde en volwaardige voeding

Gezond afvallen
Tijdens het afvallen is het belangrijk gezond en volwaardig te blijven eten. Onze diëtist helpt u op een gezonde manier af te vallen.

Bewegen is de helft van het proces

Bewegen en afvallen
Naast een gezond eetpatroon is voldoende beweging ook erg belangrijk wanneer u wilt afvallen. Ons advies: iedere dag 60 minuten bewegen.

Veel gestelde vragen

Voor wie zijn de programma's van Online – Snel afvallen geschikt?

De dieetadviezen die wij geven zijn geschikt voor volwassen personen met een leeftijd vanaf 18 jaar. Bent u ouder dan 70 jaar? Dan adviseren wij u eerst contact op te nemen met uw huisarts. Voor oudere mensen is het niet altijd verstandig om af te vallen. Ook wanneer u ziek bent of in korte tijd veel bent aangekomen zonder dat daar een logische verklaring voor is adviseren wij u eerst contact te zoeken met uw huisarts, mogelijk is er een onderliggend probleem dat uw overgewicht veroorzaakt. Ook is het niet goed om af te vallen wanneer u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Mag ik de programma's ook volgen als ik een ziekte of aandoening heb?

Dat is afhankelijk van wat voor ziekte of aandoening u heeft. Heeft u een hoog cholesterol of een hoge bloeddruk dan kunt u de programma's meestal gewoon volgen. Heeft u een ernstige ziekte is het vaak niet verstandig om een dieet te gaan volgen. Raadpleeg bij twijfel uw arts of stuur ons een mail bij vragen.

Mag ik ook deelnemen als ik zwanger ben?

Wij adviseren u niet op dieet te gaan wanneer u zwanger bent, zwanger wilt worden of borstvoeding geeft. Tijdens zwangerschap en borstvoeding hebben u en de baby veel voedingsstoffen nodig. Wij adviseren u daarom voldoende en gezond te blijven eten. Raadpleeg bij vragen hierover uw arts.

Wanneer en hoeveel moet ik afvallen?

De BMI index geeft aan of u overgewicht heeft of niet. Belangrijk is dit eerst te checken. Op de website vindt u een handige tool waarmee u direct kunt checken of u overgewicht heeft. De hoogte van uw overgewicht geeft aan hoeveel u zou moeten afvallen. Algemeen heeft een gewichtsafname van 5-10% van uw huidige gewicht al een positieve invloed op uw gezondheid. Bij onze adviezen krijgt u een uitgebreid advies over hoeveel u moet afvallen. Wanneer de BMI index aangeeft dat u geen overgewicht heeft hoeft u niet af te vallen.

Hoe snel val ik af?

Hoe snel u afvalt is afhankelijk van verschillende factoren. De hoogte van uw overgewicht heeft er onder andere invloed op. Hoe zwaarder u bent, hoe sneller u meestal afvalt. De hoeveelheid beweging die u krijgt heeft ook invloed op de snelheid. Hoe meer beweging, hoe sneller u afvalt. Ook is het belangrijk om u precies aan het advies te houden. Wanneer u meer gaat eten of zondigt zult u minder snel afvallen.

Snel afvallen is toch ongezond?

Té snel afvallen door middel van zogenaamde 'crash diëten' is zeker ongezond voor het lichaam. Ook resulteert té snel gewichtsverlies uiteindelijk vaak in het bekende 'jojo-effect' waardoor u vaak weer op het 'oude' gewicht uitkomt en soms zelfs nog zwaarder wordt. Wij zorgen er daarom voor dat u tijdens het afvalproces gezond en volwaardig blijft eten en u niet té snel afvalt. Ook bieden wij hulp bij gewichtsbeheersing na het afvalproces. Waarom wij dan toch Online – Snel afvallen heten? Wij willen u helpen om wel snel resultaat te zien zodat u iedere keer weer vooruitgang boekt en gemotiveerd blijft. Wij zien er daarbij wel op toe dat dat niet té snel is en dat u gezond blijft eten.

Waarom moet ik kiezen voor Online – Snel afvallen?

Wij van Online – Snel afvallen zijn u snel van dienst en zijn altijd goed te bereiken op werkdagen. Online advies en begeleiding is gemakkelijk toe te passen in iedere levensstijl en zorgt voor behoud van uw privacy. Wij bieden u persoonlijk en professioneel advies voor een betaalbare prijs.

Wanneer kan ik mijn bestelling verwachten?

Dit is afhankelijk van de betaalmethode die u heeft gekozen. Wanneer het volledige bedrag bij ons op de rekening staat nemen wij uw bestelling in behandeling. De diëtist neemt dan contact met u op via de e-mail. Als u betaald met iDeal, creditcard of PayPal staat het bedrag vrijwel direct op onze rekening en kunnen wij ook eerder contact met u opnemen. Als u gebruik maakt van andere betaalmethoden dan kan het enkele dagen duren voordat wij contact met u opnemen.

Wat moet ik doen als ik mijn streefgewicht heb bereikt?

Super dat u uw streefgewicht heeft bereikt. Nu is het belangrijk dat u uw streefgewicht blijft behouden. Wat belangrijk is bij gewichtsbeheersing is om niet in uw 'oude' patroon te vervallen. U heeft nu een andere leefstijl aangenomen en het is de bedoeling dat u deze hoofdzakelijk aanhoudt. Blijf dagelijks bewegen en blijf de richtlijnen van uw advies volgen. Misschien zult u iets minder gaan bewegen en wat vaker iets lekkers eten maar blijf de grote lijnen volhouden om op gewicht te blijven.