Persoonlijk contact met onze diëtist

Persoonlijk voedingsadvies
Door middel van het invullen van een driedaags eetdagboek wordt er een persoonlijk voedingsadvies voor u gemaakt op basis van uw eigen eetpatroon en voorkeuren.

Bestel extra contactmomenten

Contactmomenten
Wilt u extra begeleiding bij het afvallen? Via de pagina contactmomenten bestelt u gemakkelijk extra contactmomenten met de diëtist

Gevarieerde en volwaardige voeding

Gezond afvallen
Tijdens het afvallen is het belangrijk gezond en volwaardig te blijven eten. Onze diëtist helpt u op een gezonde manier af te vallen.

Bewegen is de helft van het proces

Bewegen en afvallen
Naast een gezond eetpatroon is voldoende beweging ook erg belangrijk wanneer u wilt afvallen. Ons advies: iedere dag 60 minuten bewegen.

Bereken uw BMI

Berekenen


Dit betekend dat u ondergewicht heeft.


Dit betekend dat u een gezondgewicht heeft.


Dit betekend dat u een overgewicht heeft.


Dit betekend dat u obesitas heeft.


Dit betekend dat u morbide obesitas heeft.

Recept van de maand

Klantenervaringen

Sandra
De steun en hulp van de diëtist hebben mij ook echt gemotiveerd! Super handig dat het contact via de e-mail gaat, ik heb het erg druk waardoor ik weinig tijd heb een diëtist te bezoeken.

Patrick
Ik ben gestart met de weekmenu's van Online-snelafvallen. Ik heb heerlijk gegeten en eet nog steeds volgens deze richtlijnen.

Lees meer klantervaringen

Waarom is bewegen zo belangrijk bij het afvallen?

Naast het aanpassen van uw eetpatroon is het ook erg belangrijk voldoende te bewegen wanneer u wilt afvallen. Beweging vormt naast een gezond voedingspatroon namelijk de andere helft van het afvalproces. Wanneer u niet of nauwelijks beweegt zult u ook minder snel afvallen.

Beweegnorm

Er bestaat een zogenaamde norm voor de hoeveelheid beweging die een persoon dagelijks nodig heeft. In Nederland hanteren we de Nederlandse Norm Gezond Bewegen. Deze norm adviseert volwassen personen minimaal 5 dagen in de week dagelijks tenminste 30 minuten te bewegen. Dit is om een goede gezondheid te behouden.

Voor mensen die af willen vallen is deze norm hoger, namelijk minimaal 5 dagen inde week, tenminste 60 minuten per keer. Het is ook belangrijk dat u rekening houdt met de intensiteit van de beweging. Zo verbrandt u met hardlopen meer calorieën dan met wandelen.

Spieren en vet

Wanneer u de hoeveelheid beweging flink uitbreidt kan het zijn dat u meer spieren gaat aanmaken. Naast de aanmaak van spieren verbrandt u natuurlijk ook vet tijdens het sporten. De verbranding van vet zorgt ervoor dat u gewicht verliest maar omdat u naast de verbranding van vet ook spieren aanmaakt kan het zijn dat u in het begin niet of nauwelijks gewicht verliest.

Dit komt omdat spieren zwaarder zijn dan vet. U raakt vetmassa kwijt maar krijgt daar (zwaardere) spiermassa voor terug. Het resultaat van dit proces is niet altijd terug te zien in het gewicht. Het is positief dat u spiermassa aanmaakt en vetmassa verliest en u zult zich misschien strakker in u vel voelen, maar het gewicht kan hetzelfde blijven of zelfs iets hoger worden.

Laat u hier niet door ontmoedigen. Ondanks dat u het niet terug ziet in het gewicht bent u erg goed bezig en heeft uw lichaam een positieve verandering doorgemaakt. Naar verloop van tijd zult u uiteindelijk ook verschil zien in het gewicht.